Vil du være frivillig?

Mangler du frivillige til din forening, til et projekt eller til enkeltstående events?

Vi tilbyder at hjælpe jer med at finde frivillige primært i senioralderen – det vil sige pligtopfyldende mennesker med en lang livserfaring, der aldrig går af mode. Vi slår frivilligjobs op i vores lokaler i Klostergade 35 og på vores digitale platforme samt på sociale medier.
Kontakt os på 30 44 15 93 eller skriv en mail til kontakt@foreningsbutikken.dk.

Guide, når du vil være frivillig

 • Hvad vil du arbejde med?
  Vælg noget, der interesserer dig, eller noget, du er god til. Eller måske noget, du godt kunne tænke dig at lære eller blive bedre til.
 • Brug dine erfaringer
  Mange organisationer efterspørger spidskompetencer eller specifikke kompetencer, fx frivillige, som er gode til IT, PR, rådgivning eller projektledelse.
 • Lær noget nyt
  Det frivillige arbejde giver dig rig mulighed for at lære nyt – og at lære nye mennesker at kende.
 • Frivilligt socialt arbejde?
  Er der en bestemt sag, du brænder for, eller nogle bestemte målgrupper, fx integration, kræftramte, børn og unge eller psykiske syge?
 • Aktiviteter
  Det kan være du brænder for at skabe noget sammen med andre. Det kunne være en teaterforestilling eller lignende.
 • Hvad vil jeg have ud af arbejdet?
  Det er meget forskelligt, hvad der får mennesker til at arbejde frivilligt. Nogle gør det, fordi de brænder for en sag, som de kan støtte gennem deres frivillige arbejde. For andre kan drivkraften være et ønske om at bruge deres seniorliv til noget meningsfuldt eller at komme ud blandt andre mennesker.
 • Hvor meget tid kan jeg bruge?
  Overvej, hvor meget tid du kan og vil afsætte til frivilligt arbejde. Uanset om du har to timer om måneden eller fire timer om ugen, er din indsats værdsat. Men det er selvfølgelig vigtigt at finde et frivilligjob, der passer til dit tidsforbrug. I de fleste opslag fremgår det, hvor meget tid, organisationen forventer, at du bruger.
 • Snak med organisationen
  Når du har fundet en organisation, du er interesseret i, så tag en personlig snak med dem inden du starter. Spørg ind til, hvad det frivillige arbejde består i, og forventningsafstem inden du går i gang.